Idei si sfaturi amenajare dormitor cu mobila italiana

Idei si sfaturi amenajare dormitor cu mobila italiana


Acasă este un loc în care te poți relaxa, simți confort și liniște. Există multe modalități de a obține confortul în casa ta. Una dintre ele este amenajarea interiorului cu mobilier adecvat. Există o varietate de stiluri de mobilier și opțiuni de design pentru locuințe disponibile. Un interes deosebit este mobilierul în stilul italian, izbind prin frumusețea și noblețea sa. În acest articol vă vom spune despre toate caracteristicile și nuanțele de alegere a acestei setări.

Mobilierul în stil italian este realizat în culori deschise și moi. Acest lucru reflectă perfect originea acestui trend rafinat. Combină nobilimea și căldura Italiei însorite, gusturile și mentalitatea.

Motivele italiene sunt capabile să creeze o atmosferă unică de confort, căldură și armonie, care sunt atât de importante în orice casă. Caracteristica principală a stilului este abundența de nuanțe ușoare, calme, materiale naturale nobile, elemente decorative rafinate. Cu toate acestea, aceasta este doar o parte din ceea ce conferă stilului italian splendoarea și rafinamentul său. În continuare, vom arunca o privire mai atentă asupra ceea ce este caracteristic unui interior în acest stil, cum să-i întruchipăm ideile și motivele din casa ta. La urma urmei, este considerată pe drept drept cea mai elegantă dintre toate direcțiile de proiectare.

Designul italian contemporan diferă puțin de conceptele clasice ale antichității. Există, de asemenea, noblețe, rafinament și deveniți în ea. Cu toate acestea, tehnologiile și materialele din timpul nostru fac posibilă completarea și îmbunătățirea acestui stil. Datorită abundenței de materiale, culori și opțiuni pentru design-ul mobilierului, designerii pot implementa noi idei interesante, pot completa și extinde limitele direcției.

Acest lucru se bazează pe designul interior italian:

Mobilier din lemn natural. Lemnul cel mai des utilizat este stejarul sau pinul. Suprafețele materialelor sunt prelucrate și lăcuite. Casele în stil italian conțin adesea antichități. Articole de interior antice cu tapițerie de lux, decor rafinat și forme sofisticate se vor încadra perfect în decorul clasic.

Decorarea pereților. Tapetul standard este departe de interiorul antic în direcția italiană. Anterior, pereții erau decorați cu mozaicuri frumoase, tencuială venețiană și picturi de artă. Toate mobilierul, decorațiunile, picturile și accesoriile în stil italian au fost selectate individual pentru fiecare casă. Întrucât tot decorul a fost creat manual, proiectantul a avut posibilitatea de a controla și monitoriza personal calitatea lucrării.
Organizarea spațiului. Stilul clasic italian are o caracteristică distinctivă - un număr mare de arcade. Ele pot fi elemente integrante ale structurilor de tavan sau pot avea aspectul unui decor. Principalul lucru este că toate decorațiunile sunt combinate cu spațiul din jur, în special, cu decorarea pereților și a podelei. Este mai bine să discutați în prealabil despre culorile lor pentru a obține cea mai armonioasă combinație.
Culori calde. Mobila în stilul clasic italian poate fi realizată în nuanțe de bej, galben, portocaliu, roz